Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

27 Nisan 2011 Çarşamba

16. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri

16. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu’nda 26 Nisan akşamı düzenlenen törenle verildi. Atilla Dorsay başkanlığındaki Sinema Seçici Kurulu, Burak Göral, Çolpan İlhan, Fehmi Yaşar, Halil Ergün, Ömür Gedik ve Yavuz Bingöl’den oluştu. Sinema dalında ödül alan isimler şöyle: Yılın en iyi kadın oyuncusu: Selma Ergeç (Ses, Ümit Ünal), Yılın en iyi erkek oyuncusu: İsmail Hacıoğlu (Çakal, Erhan Kozan), Yılın en iyi yardımcı kadın oyuncusu: Ayda Aksel (Aşk Tesadüfleri Sever, Ömer Faruk Sorak), Yılın en iyi yardımcı erkek oyuncu: Tansu Biçer (Beş Şehir, Onur Ünlü), Komedi ya da müzikal dalında yılın en iyi kadın oyuncusu: Sevinç Erbulak (Prensesin Uykusu, Çağan Irmak), Komedi ya da müzikal dalında yılın en iyi erkek oyuncusu: Sermiyan Midyat (Ay Lav Yu, Sermiyan Midyat), Komedi ya da müzikal dalında yılın en iyi yardımcı kadın oyuncusu: Özge Borak (Eyyvah Eyvah 2, Hakan Algül), Komedi ya da müzikal dalında yılın en iyi yardımcı erkek oyuncu: Mustafa Üstündağ (Vay Arkadaş, Kemal Uzun), Umut veren oyuncu: Bartu Küçükçağlayan (Çoğunluk, Seren Yüce), Ayhan Işık Jüri Ödülü: Mehmet Günsür (Ses, Aşk Tesedüfleri Sever), Onur ödülü: Filiz Akın ve Tunç Başaran. (Fotoğraf: Kelebek)

19 Nisan 2011 Salı

Altın Lale Saç'ın

30. İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi Ödülü'nü Saç (Tayfun Pirselemoğlu, 2010) aldı. Pirselemoğlu bu filmiyle Altın Lale En İyi Yönetmen Ödülü'nün de sahibi oldu. Press (Sedat Yılmaz, 2009) Ulusal Yarışma'da Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.
Diğer ödüller şöyle:
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Nazan Kesal (Saç), En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Ahmet Mekin (Görünmeyen / Ali Özgentürk, 2010), En İyi Senaryo Ödülü: Belma Baş (Zefir / Belma Baş, 2010), En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Birgit Gudjonsdottir (Bizim Büyük Çaresizliğimiz / Seyfi Teoman, 2010), En İyi Müzik Ödülü: Ahmet Kenan Bilgiç (Atlıkarınca / İlksen Başarır, 2010), Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI Ulusal Yarışma Ödülü: Press (Sedat Yılmaz), Radikal Gazetesi Uluslararası Yarışma Halk Ödülü: Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Radikal Gazetesi Ulusal Yarışma Halk Ödülü: Atlıkarınca. (fotoğraf: Pirselemoğlu / İKSV)