Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

1 Kasım 2016 Salı

Boğaziçi'nde sekiz film mücadele edecek

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nda çoğu ödüllü sekiz film yarışacak. Filmler, Seçici Kurul tarafından başvuran 68 film arasından seçildi. Festivalde ilk kez Ulusal Uzun Metraj Yarışması düzenleniyor. En İyi Film'e 100 bin lira ödül verilecek. En İyi Yönetmen ödülü 5 bin, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ödülleri de 2 bin 500'er dolar olarak belirlendi. Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından düzenlenen fistival 10-18 Kasım tarihlerinde yapılacak. Festivalde yarışacak filmler şöyle:
Koca Dünya (Reha Erdem)
Rüya (Derviş Zaim)
Albüm (Mehmet Can Mertoğlu)
Mavi Bisiklet (Ümit Köreken)
Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer)
Siyah Karga (M. Tayfur Aydın)
Son Kuşlar (Bedir Afşin)
Toz (Gözde Kural)