Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

20 Mart 2012 Salı

Altın Bamya Kaybedenler Kulübü'nün

Erkek egemen bakışı ve dili vurgulamak için verilen Altın Bamya Ödülleri’nin dördüncüsü “İzleyici Bamyası Ödülü” Kaybedenler Kulübü’ne (Tolga Örnek, 2010) verildi. Ödüller, Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış gecesinde Hollanda Başkonsolosluğu’nda yapılan bir törenle açıklandı. Erkek karakter ödülünü ise Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm ile Behzat Ç., Harun ve Hayalet karakterleri kazandı. Handan İpekçi’nin yönettiği Çınar Ağacı’nın bütün kadın karakterleri, kadın karakter ödülüne layık görüldü. Kurtlar Vadisi Filistin, senaryo dalında ödül aldı. Homofobik filmlerin yarıştığı Üç Buçuk Bamya Ödülü, Şafak Sezer’in yönetip, rol aldığı Kolpaçino Bomba’ya gitti. Jüri Özel Tek Başlı Bamya Ödülü; Misafir, Ağır Abi ve Günah Keçisi arasında paylaştırıldı. Eşekarısı Cinsiyetçi Dil Ödülü ise Onur Ünlü’nün Altın Kozalı filmi Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ne verildi. (milliyet.com.tr) Tabii ki ödülleri almaya kimse gelmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder