Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Ağustos 2012 Salı

Altın Koza'da 14 film yarışacak

19. Adana Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmler belli oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yarışmaya 42 eserin başvurduğunu, bunlardan 14'ünün Ferzan Özpetek'in başkanlığındaki jüri üyeleri Eyüp Boz, Hasan Saltık, Hülya Uğur Tanrıöven, Nejat İşler, Nurgül Yeşilçay ve Zeynep Özbatur Atakan'ın önüne geleceğini söyledi. Aldırmaz, "Festivalimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema sektörünün büyük ilgisiyle karşılaştı. Yarışmamıza başvuran birbirinden değerli 42 eser arasından 14'ü, başkanlığını Yönetmen Ferzan Özpetek'in yapacağı jüri önüne çıkmaya hak kazandı. Hepsine başarılar diliyorum" dedi. Altın Koza’da yarışacak 14 film şöyle: Ana Dilim Nerede ( Veli Kahraman), Araf  (Yeşim Ustaoğlu), Ateşin Düştüğü Yer (İsmail Güneş), Aziz Ayşe (Elfe Uluç), Babamın Sesi (Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan), Devir (Derviş Zaim), Gözetleme Kulesi (Pelin Esmer), Lal Gece (Reis Çelik), Rüzgarlar (Selim Evci), Siirt’in Sırrı (İnan Temelkuran, Kristen Stevens), Şimdiki  Zaman (Belmin Söylemez), Yabancı (Filiz Alpgezmen), Yeraltı (Zeki Demirkubuz), Yük (Erden Kıral). En iyi filme 350 bin lira ödül verilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder