Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Büşra

Yönetmen: Alper Çağlar
Senaryo: Bahadır Boysal, Alper Çağlar
Oyuncular (fotoğraf): Mine Kılıç (Büşra), Tayanç Ayaydın (Yaman)
Yıl: 2010
Konu: Cumhuriyetçi çizgide bir gazetenin editörüyle yapılan bir iş görüşmesinin can sıkıcı finalinde ilk kez karşılaşan Büşra ile gazeteci-yazar Yaman Göktuğ’un yolu, Yaman’ın olay çıkardığı bir televizyon programının sonrasında tekrar kesişecektir. Tam da Büşra için ailesinin söz keseceği bir zamana denk gelen bu karşılaşmalar; Büşra ve Yaman’ın içinde, özlerindeki benzerliğe göre değer kazanan bir yakınlaşmaya yol açacaktır. Önyargılar, çevre baskısı, Yaman’ın yoga hocası sevgilisi Alara, Büşra’ın tutucu ama kişiliği gelgitlerle dolu sözlüsü Ferit ve tüm bunların yaratacağı absürd komik engellerle dolu bir macera. Büşra ve Yaman birbirlerine karşı yalnızlıklarını ne kadar gizleyebilecektir? (busrafilmi.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder