Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Mayıs 2011 Pazar

Genç Cadı Ödülü Esme Madra’nın

14. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı Ödülü, Çoğunluk (Seren Yüce, 2010) filminin oyuncusu Esme Madra’ya verildi. Festival yönetimi, Esme Madra’ya Genç Cadı Ödülü vermesinin gerekçesini, “Festival; kariyerinin henüz başında olmasına rağmen, hem hayata hem de oyunculuğa ilişkin olgun duruşu, Çoğunluk filmindeki doğal ve abartısız oyunuyla rolüne kattığı derinlik, filmde sıklıkla sorgulanan öğrenilmiş erkekliğin ve onun sınır tanımaz iktidarının taşıyıcısı olmayı reddeden karakteri nedeniyle Esme Madra’yı Genç Cadı Ödülü’ne değer buldu” diye açıkladı. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği FIPRESCI Ödülü ise Zefir’e (Belma Baş, 2010) gitti. Hindistan’dan Latika Padgaonkar, İsveç’ten Alexandra Enberg ve Türkiye’den Gözde Onaran’ın oluşturduğu FIPRESCI Jürisi bu yılki ödül için “Zefir” filmini seçme nedenlerini şöyle açıkladı: “Güçlü fakat ihtiyatlı senaryosu, olağanüstü kamera kullanımı, doğayı öykü akışına incelikli bir biçimde dahil etmesi ve hassas ve dik başlı genç bir kızın zihninden geçenleri aktarmak için sessizliği kullanma konusundaki ustalığı nedeniyle Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği FIPRESCI’nin ödülünü yönetmenliğini Belma Baş’ın yaptığı Zefir’e vermeye karar verdik.” (ucansupurge.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder