Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Mayıs 2012 Cuma

56 filmden dokuzu kâr edebildi

Bu yıl sinema sezonunda yani son dokuz ayda 56 Türk filmi gösterime girdi. Bunlar içinde en çok hasılatı 55 milyon 213 bin 188 lira ile Fetih 1453 elde etti.  Filmi, 6 milyon 469 bin 209 kişi seyretti. Bu rakam, toplam hasılatın üçte biri anlamına geliyor. 30 milyon 266 bin 867 kişi seyrettiği 56 film, sektöre toplam 174 milyon 657 bin 746 lira girdi sağlandı. Fetih 1453’ün dışında 2 milyon seyirci barajını sadece Allah’ın Sadık Kulu: Barla adlı animasyon filmi oldu. Gösterime giren 47 film zarar etti, sadece dokuz film kâr getirdi. Kâr eden filmler şunlar: Fetih 1453 (Faruk Aksoy), Allah’ın Sadık Kulu: Barla (Esin Orhan), Berlin Kaplanı (Hakan Algül), Dedemin İnsanları (Çağan Irmak), Kurtuluş Son Durak (Yusuf Pirhasan), Entelköy Efeköy’e Karşı (Yüksel Aksu), Musallat 2: Lanet (Alper Mestçi), Sen Kimsin (Ozan Açıktan), Sümela’nın Şifresi Temel (Adem Kılıç). (Habertürk)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder