Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

2 Şubat 2013 Cumartesi

Münih Türk Film Günleri 2 Mart'ta

24. Münih Türk Film Günleri, 2 - 10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Münih Türk Film Günleri, bu yıl "Kayıplar" ve "Çıkış Yolları" konusunu işleyecek. Açılış, Yüksel Aksu'nun, Entelköy Efeköy'e Karşı (2011) filmi ile yapılacak. Münih Türk Film Günleri, Yeraltı, Zerre, Siirt'in Sırrı, Nar, Tepenin Ardı, Babamın Sesi, Cennetteki Çöplük, Telvin, Ana Dilim Nerede?, Menekşe'den Önce ve Gelecek Uzun Sürer filmleriyle sürecek. Film Günleri'ne Zeki Demirkubuz, Nihal Yalçın, Özcan Alper, Ümit Ünal, Serra Yılmaz, Veli Kahraman, Mehmet Özgür, Erdem Tepegöz, Jale Arıkan, Evin Demirhan, Okan Avcı, Nermin Aytekin ve Zeynel Doğan gibi yönetmen ve oyuncuların katılması bekleniyor. Film Günleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: "Her başkalaşım ve değişim süreci zorunlu olarak beraberinde kayıpları getiriyor. Film arşivlerini dolduran 35'liklerde varlanım bulabilenler, yeni sinema teknolojisine geçiş yaparken kayıp olabiliyor. Türk sinemasının son dönem yoğunlaştığı konulardan biridir 'Kayıp': Ana Dilim Nerede'de dil, Tepenin Ardı'nda etik değerler, Entelköy Efeköy'e Karşı ile Cennetteki Çöplük'te çevre ve sosyalite, Nar ile Yeraltı'nda yüce masumiyet, Babamın Sesi'nde koca bir yaşam kayıptır. Çevre, kültür, dil, yaşama sevinci ve tüm değerler silsilesi. Teknolojiye bağımlı hale gelen insan, zamanın ruhuna uygun iyi veya kötü yeni sosyolojik değerler koyabiliyor.  Kaybolan çevre düzeni, yerine ise ne konulacağı tam bir muammadır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder