Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Kasım 2014 Çarşamba

Filmekimi 70 bin seyirciye ulaştı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı İKSV tarafından düzenlenen 13. Filmekimi bu yıl 70 bin seyirciye ulaştı. Ek seanslarla 10 Ekim'de başlayan Filmekimi 2 Kasım'da sona erdi. Filmekimi, ilk kez düzenlendiği 2002 yılında 35 seansta gösterilen 20 film ile 15 bin seyirciye ulaşmıştı. Filmekimi, 13. yılında, 7 şehirdeki 10 sinema salonunda düzenlenen toplam 263 seansta 70 bin sinemaseverle buluştu ve en yüksek seyirci sayısına ulaştı. Filmekimi'nin 10-18 Ekim arasında, İstanbul'da dört sinemada 157 seansta gösterilen 43 filmle, yüzde 98 doluluk oranıyla 57 bin kişiye ulaştı. Filmekimi'ni; Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Trabzon'da ise 106 seansta 13 bin sinemasever izledi. Filmekimi, Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirildi. Filmekimi'nin afişleri ve tanıtım kampanyasını Alametifarika hazırladı. (filmekimi.iksv.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder