Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Haziran 2015 Cuma

Olur İnşallah

Yönetmen: Tolga Baş
Senaryo: Ayhan Rüzgar
Oyuncular: Çetin Altay, Müfit Kayacan, Arzu Yanadağ, Mesut Yar
Yıl: 2015
Konu: Yerel bir televizyon projesi için belediye başkanı ve yanındaki heyet Antalya'nın Göbelek Köyü'ne gider. Ancak köylüler isteksizdir. Başkanın otomobiline Kıllı Mustafa'nın traktörü çarpar. Bunun üzerine Başkan tüm sorumluluğu köye yıkar ve makam otomobilinin masraflarını ile TV projesi için gereken parayı üç ay içinde bulmalarını ister. Gerekli para için çeşitli işler deneyen köylüler, televizyonu kurmak için çocukluğunu bu köyde geçiren Zeynep'ten yardım isteyecektir. (sinematurk.com) Filmde gazeteci Mesut Yar, Belediye Başkanı rolünü üstleniyor. İşte birkaç repliği: "Göbelek Köyü'nü pilot köy ilan ettik. Yerel televizyon istasyonu kuracağız. [Bu iş için] 40-45 bin lira filan [gerekiyor]. [Sizi kendi halinize] nah bırakırım." (sineteci)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder