Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Altın Koza'da 15 film yarışacak

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 15 film jüri önüne çıkacak. 14-20 Eylül tarihlerindeki festivalde yarışma için 58 film başvurmuştu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, "Festivalimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda gördüğü ilgi her yıl daha da artıyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk sinemasının gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Festivalde yarışacak filmler şunlar:


Abluka (Emin Alper)
Ana Yurdu (Senem Tüzen)
Çalsın Sazlar (Nesli Çölgeçen)
Dolanma (Tunç Davut)
Eksik (Barış Atay)
Gece (Erden Kıral)
Kasap Havası (Çiğdem Sezgin)
Misafir (Mehmet Eryılmaz)
Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı)
Saklı (Selim Evci)
Sarmaşık (Tolga Karaçelik)
Toz Bezi (Ahu Öztürk)
Yarım (Çağıl Nurhak Aydoğdu Kılıç)
Yemekteydik ve Karar Verdim (Görkem Yeltan) (adana.bel.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder