Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

22 Ocak 2016 Cuma

Toz Bezi Berlinale Forum'da

Ahu Öztürk'ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi, 11-21 Şubat tarihlerindeki 66. Berlinale Film Festivali Forum bölümüne seçildi. Film uluslararası ilk gösterimini de Berlin'de yapacak. Filmin başrollerini Nazan Kesal ve Asiye Dinçsoy paylaşıyor. Toz Bezi, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yapım katkısı ve Maltepe Belediyesi'nin de desteğiyle İstanbul'da çekildi. Toz Bezi, iki gündelikçi kadının temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişkileri, gündelik çatışmaları, hayata tutunma çabası, kadınlık ve annelik üzerine kurulu. Berlinale Forum'da toplam 44 film gösterilecek. Bunlardan 34'ü dünya, dokuzu da uluslararası ilk gösterimini yapacak. Forum'daki filmler iç savaşları, göçe zorlanma ve sömürüye dayalı çalışma koşullarının etkisi gibi konuları ele alıyor. Forum, bu yıl Arap bölgesine odaklanıyor. (arsenal-berlin.de)
              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder