Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

9 Ekim 2016 Pazar

Malatya Festivali FETÖ yüzünden ertelendi

FETÖ soruşturması kapsamında üç Vali Yardımcısı'nın memuriyetine son verilen Malatya'da, 4-10 Kasım tarihlerindeki 7. Uluslararası Malatya Film Festivali ertelendi. Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: "Görevine son verilen vali yardımcılarının içerisinde 6. ve 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin koordinatör vali yardımcısı da bulunmaktadır... Film festivalinin yürütülmesi için gerçekleştirilen önemli maddi yükümlülükler ve sorumlulukların yer aldığı sözleşmelerin görevine KHK ile son verilen Vali Yardımcısı tarafından imza altına alınmasıdır. Bu da bugüne kadar film festivalinin Valiliğimiz ve festival yürütme kurullarının önerilerine rağman kurumsal bir yapıya dönüştürülmemesinin ciddi eksiklik olduğunu ortaya koymaktadır... Film Fesitvali iptal edilmemiştir. Sadece ileri bir tarihe ertelenmiştir." (malatya.gov.tr) Malatya Film Festivali'nde bu yıl Onur Ödülü Halil Ergün ve Hülya Darcan, Emek Ödülü de Şarkıcı Belkıs Özener'e verilecekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder