Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

28 Ekim 2011 Cuma

En beğenilen film Eşkıya

Sinema dergisinin, tivibu’nun katkılarıyla tüm zamanların en iyi 100 Türk filminin belirlenmesi amacıyla internette başlattığı oylama sonuçlandı ve ilk 10'a giren filmler açıklandı. İlk 10'a giren filmler şunlar: Eşkıya (Yavuz Turgul, 1996), Selvi Boylum Al Yazmalım (Atıf Yılmaz, 1977) Hababam Sınıfı (Ertem Eğilmez, 1975), Babam ve Oğlum (Çağan Irmak, 2005), Züğürt Ağa (Nesli Çölgeçen, 1985), Masumiyet (Zeki Demirkubuz, 1997), Ağır Roman (Mustafa Altıoklar, 1997), Muhsin Bey (Yavuz Turgul, 1987), Yol (Şerif Gören, 1981), Neşeli Günler (Orhan Aksoy, 1978). Sinema tarihçisi Agâh Özgüç’ün danışmanlığındaki dergi ekibi, değerlendirmeye değer gördüğü 350 film belirlemişti. Tüm zamanların en iyi 100 Türk filmi, derginin Kasım ayı özel sayısında yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder