Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

28 Ekim 2011 Cuma

Frankfurt Türk Film Festivali 4-13 Kasım'da

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali, 4 Kasım’da Mehmet Ünal’ın "Almanya'daki Türk İşçisinin 50 Yılı" adlı fotoğraf sergisiyle başlayacak. Festivalin galası ise 7 Kasım’da CineStar Metropolis sinema salonlarında yapılacak. Galanın ardından, Aşk Tesadüfleri Sever (Ömer Faruk Sorak, 2010) adlı film gösterilecek. 13 Kasım’a kadar sürecek festival boyunca 25'i Türk 32 film seyredilebilecek. Gösterilecek Türk filmleri arasında Kağıt, Kış Çiçeği, Sinyora Erika ile İtalyan Olmak bulunuyor. Festivalin bu yılki onur konukları arasında Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy, Aytaç Arman, Ayşen Gruda, Altan Erkekli, Şebnem Dönmez gibi isimler yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder