Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Nisan 2012 Pazar

Altın Lale Tepenin Ardı'nın

31. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması’nda “En İyi Film” ödülünü Emin Alper’in Tepenin Ardı filmi kazandı. “Yılın En İyi Yönetmeni” ödülü Yeraltı filminin yönetmeni Zeki Demirkubuz’a verildi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 14 Nisan cumartesi gecesi düzenlenen festivalin ödül töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Bu yıldan itibaren Onat Kutlar anısına verilmeye başlanan “Jüri Özel Ödülü”ne M. Tayfur Aydın’ın İz–Rêç adlı filmi layık görüldü. “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü Belmin Söylemez’in yönettiği Şimdiki Zaman filmindeki rolü ile Sanem Öge’nin, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü Zeki Demirkubuz’un yönettiği Yeraltı filmindeki rolüyle Engin Günaydın’ın oldu. “En İyi Senaryo Ödülü”, Tepenin Ardı filmiyle Emin Alper ile Babamın Sesi filmiyle Orhan Eskiköy arasında paylaştırıldı. “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülü Yeraltı filmiyle Türksoy Gölebeyi’ne verildi. “En İyi Müzik Ödülü”nü İz–Rêç filmiyle kazanan Mustafa Biber aldı. Bu yıl ilk defa verilen “En İyi Kurgu Ödülü”nü Yeraltı filmiyle Zeki Demirkubuz kazandı. Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu FIPRESCI Ödülü Ulusal Yarışması’da Tepenin Ardı’na verildi. Radikal Gazetesi'nin Halk Ödülü’nü ise ulusal yarışmada Yeraltı aldı. (iksv.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder