Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

9 Nisan 2012 Pazartesi

1950 Öncesi Türk Sineması Sergisi

Afiş, Fotoğraf ve Belgelerle 1950 Öncesi Türk Sineması sergisi, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nde açıldı. 30 Haziran’a kadar gezilebilecek sergide müzenin özel koleksiyonunda bulunan, Türk Sineması’nın 1950 öncesi dönemine ait afiş, fotoğraf ve belgeler ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. Sergide, yönetmenliğini Ahmet Fehim’in yaptığı, Fuat Uzkınay’ın kamerasından Binnaz (1919), Muhsin Ertuğrul’un yönetmenliğini yaptığı Karım Beni Aldatırsa (1932) ve aktör olarak da yer aldığı Şehvet Kurbanı (1940), Talat Artemel’in ilk filmi olan Hürriyet Apartımanı (1944) gibi Türk sinemasının 1950 öncesi yapımları afiş, film kareleri ve set fotoğraflarından bir seçki ile sunuluyor. Sergi,, müze giriş katında bulunan TÜRVAK Sergi Salonu’nda pazartesi günleri hariç her gün 10:00-18:00 arasında gezilebilir. TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı: Yeniçarşı Caddesi No:24 Galatasaray Meydanı, Beyoğlu. (turvak.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder