Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Haziran 2012 Salı

Altın Koza'da jüri üyeleri belli oldu

17-23 Eylül arasında gerçekleştirilecek 19. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yönetmen Ferzan Özpetek başkanlığında jürilik görevini üstlenecek isimler açıklandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, festival kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki yedi jüri üyesinden altısının belirlendiğini söyledi. Aldırmaz, jüri üyelerini şöyle sundu: “Türk sinemasına uluslararası alanda bir çok ödül kazandıran yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, son dönem sinemamızın en başarılı kadın oyuncularından Nurgül Yeşilçay, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan müzikleri üzerinde yaptığı arşiv çalışmalarıyla yurtdışında da büyük beğeni kazanan müzik yapımcısı Hasan Saltık, çalışmalarını sinema, medya, popüler kültür, kadın araştırmaları ve siyasal iletişim anlarında yoğunlaştıran Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Hülya Uğur Tanrıöver, yine son dönem sinemamızda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken görüntü yönetmeni Eyüp Boz.” Aldırmaz, jürinin son ismini belirleme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder