Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

5 Haziran 2012 Salı

Altın Portakal’ın ana teması: Mizah, Muhalefet ve Demokrasi

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yılki ana teması “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6 - 12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek festivalde, ana temaya uygun özel gösterimler, paneller, sergiler, söyleşiler, konferanslar, atölye çalışmaları ve canlı sokak performanslarıyla “öteki”nin sesi dile getirilecek; “öteki”nin dünyasına ayna tutulacak. Mizahın tarih boyunca insanlığın eleştirel duruşunun simgesi olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akaydın, mizah yoluyla eleştirinin 90’lı yıllara olduğu gibi o yılların Türk sinemasında öne çıkan filmlere de damgasını vurduğunu; bu yılın ana temasının bu nedenle “Mizah, Eleştiri ve Demokrasi” olarak belirlendiğini söyledi. Mizahın bazen iktidara, bazen haksızlıklara, bazen kötü gidişe protest bir bakış sağladığını belirten Başkan Mustafa Akaydın, gülmece sanatının toplumları oluşturan bireylerin düşünmesini tetikleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder