Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Datça Altın Badem Festivali 4 Eylül’de

7. Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali, 4-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sinema Ustalarına Saygı Günleri başlığıyla düzenlenen festivalin bu yılki onur konuğu Filiz Akın olacak. Akın’a ödülünü Fatma Girik verecek. Türk Sineması’na katkılarından dolayı Umur Bugay ve Meral Çetinkaya’ya Emek Ödülü sunulacak. Festival çerçevesinde Sadri Alışık ve Tunç Başaran geceleri düzenlenecek. 2006’dan bu yana “Ustalara Saygı” adıyla düzenlenen sinema etkinlikleri, 2010 yılında içerik ve kapsam değiştirerek, konser, gösteri, şov ve konuklarıyla seçkin bir kültür etkinliği ile Uluslararası Datça Sinema ve Kültür Festivali adını aldı. 2011 yılında Datçalılardan gelen yoğun istek üzerine Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali adı ile gerçekleşmeye başlayan festivale Belgesel Film Yarışması eklendi. (datcafilmfestivali.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder