Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kaos Örümcek Ağı

Yönetmen: Cem Gül
Senaryo: Tolga Küçük
Oyuncular: Gökhan Mumcu, Rojda Demirer, Cemal Hünal
Yıl: 2012
Konu: Ortadoğu merkezli bir Dünya İmparatorluğu kurmayı amaçlayan bir örgüt, yıllardır Türkiye içinde yapılanmaktadır. Devletin her kademesine sızıp ülkeyi bir örümcek ağı gibi sarmıştır. Artık son darbeyi vurmanın vakti gelmiş durumda. Örgüt, 48 saat içinde gerçekleşecek çok büyük bir saldırı planlıyor. Türkiye’yi iç ve dış tehditlerden korumak için kurulmuş sınırlı sayıda devlet adamının bildiği Ulusal Güvenlik Teşkilatı (UGT), örgütün saldırısını engellemek için büyük bir mücadele vermektedir. Örgüt, UGT’ye karşı da tedbirini almış ve önemli ajanları ve analistlerini ortadan kaldırmıştır. Ancak, örgütün hesaba katmadığı bir kişi var: SAT Komandosu Yüzbaşı Mete Öztürk. Son derece yetenekli ve gözü kara bir SAT komandosu olan Mete Öztürk, kendini bir anda daha önceden hiç farkında olmadığı büyük bir savaşın içinde bulur. Türkiye’yi tehdit eden örgüte karşı mücadele etmek, saldırıyı gerçekleşmeden önce durdurmak zorundadır! Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun kaderi, artık sadece bir yüzbaşıya bağlıdır. Dünyanın en zengin, en güçlü ve en acımasız adamlarının yönettiği örgüte ve zamana karşı amansız bir mücadele içine giren Mete Öztürk, bir yandan UGT Ajanı Meltem'in desteğiyle büyük bir savaş yürütecek, öte yandan da Türkiye ve dünya hakkında daha önceden hiç bilmediği acımasız gerçeklerle yüzleşecektir. Hatta, kendi hakkında bile… Hayatta kalmak onun laneti... (kaosorumcekagi.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder