Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Mart 2013 Cumartesi

İstanbul Festivali'nde Emek pankartı


32. İstanbul Film Festivali'nin açılış gecesine Emek Sineması damgasını vurdu. Açılış töreninin sunuculuğunu yapan Mehmet Ali Alabora, yıkılmasına karar verilen Emek Sineması'nın 28 yıl boyunca ayakta kaldığını söylerken, salonda bulunanlardan bazıları, "Emek bizim, İstanbul bizim" pankartı açtı. Alabora'nın "Emek Sineması, İstanbullular için büyük bir kayıptır" sözleri de alkışlandı. Törende onur ödülleri, oyuncular Lale Belkıs ve Ahmet Mekin ile görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı ve senarist Ayşe Şasa'ya verildi. (Fotoğraf: ntvmsnbc.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder