Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Mayıs 2013 Cumartesi

Kırmızı Lale Film Festivali (Rode Tulp Film Festival), 5-9 Haziran tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılacak. Bu yıl ilki düzenlenen festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Hollanda Türkiye Kültür Vakfı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilecek. Festival'in Onur Ödülü, yönetmen Erden Kıral'a verilecek. Erden Kıral'ın filmleri de "Ustaya Saygı" bölümünde gösterilecek. Festivalin yarışma bölümünde yedi film var: Devir (Derviş Zaim), Elveda Katya (Ahmet Sönmez), Geriye Kalan (Çiğdem Vitrinel), Gözetleme Kulesi (Pelin Esmer), Jin (Reha Erdem), Lal Gece (Reis Çelik), Tepenin Ardı (Emin Alper). İkisi Hollandalı üç kişiden oluşacak Seçici Kurul, AF Medya En İyi Film ve URART En İyi Yönetmen ödüllerini belirleyecek. Kırmızı Lale ödüllerini tasarlayan URART 5 bin dolar ve Türkiye filmlerinin Almanya merkezli Avrupa dağıtımını yapan AF Medya 5 bin Euro ödül verecek. Festivalin Onursal Başkanı, komedyen, oyuncu ve yazar Tosca Niterink. (rtff.nl)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder