Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

6 Kasım 2013 Çarşamba

Malatya Film Festivali 15 Kasım'da

4. Malatya Uluslararası Film Festivali 15-21 Kasım tarihlerinde yapılacak. Malatya Kongre ve Külür Merkezi'ndeki açılış töreni ile başlayacak festival kapsamında 136 film gösterilecek. Festivalde, Muhterem Nur, Eşref Kolçak, Murat Soydan ve Filiz Akın'a onur ödülleri verilecek. Festivalde Ulusal Uzun Yarışma kategorisinde yarışacak filmler şunlar: Eve Dönüş-Sarıkamış 1915 (Alphan Eşeli), Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu), Karnaval (Can Kılcıoğlu), Kusursuzlar (Ramin Matin), Lal (Semir Aslanyürek), Saroyan Ülkesi (Lusin Dink), Üç Yol (Faysal Soysal), Yarım Kalan Mucize (Biket İlhan) ve Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun). En İyi Film Ödülü, 75 bin lira olarak belirlendi. Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği SEYAP, Hayatboyu, Köksüz ve Daire filmlerinin eser işletme belgelerinin festivale ulaşmadığı gerekçesiyle ulusal yarışma programından çıkarılmasını eleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder