Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Kasım 2013 Pazartesi

Şaşırtma Beni

Yönetmen: Aram Gülyüz
Senaryo: Işık Toraman
Oyuncular: Hadi Çaman, Müge Güler, Feri Cansel
Yıl: 1979
Konu: Sevgilisinden kurtulmak için hizmetçisiyle yalandan evlenmek zorunda kalan zengin bir adamın öyküsü. Zengin iş adamı (Hadi Çaman), hizmetçisiyle evlenenince, ortada kalan sevgilisi (Müge Güler) intihara teşebbüs eder. Ve sonunda her şey ortaya çıkar (Agâh Özgüç, Türk Filmleri Sözlüğü, Cilt 2, s. 126). Faruk (Hadi Çaman), kadın özgürlüğüne karşıdır ve bu konuyu ele alan romanlar yazar. Gazeteci Oya (Müge Güler), son romanı ile ilgili olarak onunla röportaj yapar. Oya'nın ilk sorusu: "Özellikle romanlarınızdaki kadın özgürlüğüne karşı olan tavrınız beni bir kadın gazeteci olarak çok ilgilendirdi. Özel hayatınızda da aynı düşünceleri savunuyor musunuz?" Dönemin seks-komedi filmlerinden (sineteci).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder