Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Ocak 2014 Cumartesi

Ankara Uluslararası Film Festivali

25. Ankara Uluslararası Film Festivali, 5-15 Haziran tarihlerinde yapılacak. Festivalin bu yıl ana teması bellek / belleksizleştirme / belleksizleştirmeye direnme olarak belirlendi. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek festivalin ulusal film yarışması bölümüne katılmak isteyenler için başvuru formunun iletilmesi için son tarihi 7 Nisan. Başvuru formu filmfestankara.org.tr adresinde. Yarışmaya katılması kesinleşen filmlerin kopyalarının ise 23 Mayıs'a kadar teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın yapılabilmesi için önkoşul, en az 6 filmin başvurmuş ve ön değerlendirmeyi geçmesi. Filmlerin başka festivallere katılmış olması ya da ödül alması, televizyonda yayınlanması yarışmaya katılmaya engel olmayacak. Yarışmaya katılacak filmlerin 1 Ocak 2013 tarihinden sonra yapılmış ve film yapımcılarının en az birinin ya da yönetmeninin TC vatandaşı olması şartı aranıyor. (filmfestankara.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder