Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

8 Mart 2014 Cumartesi

Altın Bamya Ödülleri adayları

6. Altın Bamya Ödülleri adayları belli oldu. Dört kategoride de aday gösterilen filmler, Celal ile Ceren (Togan Gökbakar) ve Aşk Kırmızı (Osman Sınav) oldu. Altın Bamya Ödülleri'nin, "Türkiye sinemasında kadınlarla ilgili yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın sinemada yeniden üretilip temsil edilmesine ve bu ayrımcılığın normal kılınmasına, kadınlara dair alanların daraltılmasına bir eleştiri, bir karşı duruş, bir söz söyleme isteğiyle" doğduğu belirtiliyor. Adaylar, Altın Bamya Akademisi ön jürisi tarafınndan 2013 yılında vizyona giren yerli sinema filmlerinin değerlendirilmesinden sonra belirlendi. Altın Bamya Ödülleri - İzleyici Bamyası Ödülü de seyircilerin web sitesinden (altinbamya.org) 20 Mart tarihine kadar yapacağı online oylama ile belirlenecek. Ödüller; 24 Mart akşamı, İsveç Konsolosluğu'ndaki törenle verilecek. 6. Altın Bamya Ödülleri adayları şöyle:
Erkek Karakter: Aşk Kırmızı (Ferhat), Celal ile Ceren (Celal ve arkadaşları), Erkekler (Adem ve Nazım).
Kadın Karakter: Aşk Kırmızı (Zeynep), Celal ile Ceren (Ceren ve arkadaşları), Senin Hikayen (Meral ve Esra).
Senaryo: Aşk Kırmızı, Celal ile Ceren, Erkekler.
Film: Aşk Kırmızı, Celal ile Ceren, Erkekler. (www.altinbamya.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder