Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

22 Mart 2014 Cumartesi

Yozgat Blues'a Sofya ödülü

Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun) filmi, 18. Uluslararası Sofya Film Festivali Balkan Yarışması'nda En İyi Balkan Filmi Ödülü'nü kazandı. Saroyan Ülkesi (Lusin Dink) filmine de Bulgar Sinema Eleştirmenleri tarafından En İyi Film Ödülü verildi. Yozgat Blues, Guadalajara Film Festivali, Minneapolis St. Paul Uluslararası Film Festivali ve 13. Annual Tiburan Uluslararası Film Festivali'ne da katılacak. Yozgat Blues, dünya prömiyerini 61. San Sebastian Film Festivali'nde yapmıştı. (siff.bg)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder