Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Haziran 2014 Pazartesi

Gözümün Nûru Moskova'da ödül aldı

Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş'un yazıp yönettiği Gözümün Nûru, 36. Uluslararası Moskova Film Festivali'nde (MIFF), Jüri Özel Ödülü "Gümüş George"u (Silver George) aldı. Ödüller, 29 Haziran'da Rusya Federasyonu Sinema Yapımcıları Birliği Merkezi'ndeki kapanış töreninde verildi. Festivalin ana yarışmasındaki jüri; yönetmen Gleb Panfilov başkanlığında, yapımcı Abderrahmane Sissako, oyuncu Franziska Petri, yönetmen Levan Koguashvili ve sinema yazarı Laurent Danielou'dan oluştu. (36.moscowfilmfestival.ru)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder