Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

29 Ekim 2015 Perşembe

Edirne Film Festivali 20 Kasım'da

Ertelenen Uluslararası Edirne Film Festivali, 20 -26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Günebakan Ulusal Uzun Film Yarışması'nda jüri başkanlığını Biket İlhan üstlenecek. Jüri üyeleri 13 Kasım'daki basın toplantısı ile açıklanacak. Yarışmada; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmeni dallarında Günebakan Ödülü verilecek. En İyi Film 50 bin, En İyi Yönetmen 25 bin lira alacak, diğer dallarda 7 bin 500'er lira ödül dağıtılacak. Festivalin onur ödülleri oyuncu Murat Soydan ve film afişi tasarımcısı Erol Ağakay'a verilecek. Bir süre önce 95 yaşında ölen yönetmen Memduh Ün anısına Ağrı Dağı Efsanesi filmi gösterilecek. (edirnefilmfestival.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder