Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Ekim 2015 Pazar

Filmmor'da ayrılık

Filmmor Kadın Kooperatifi'nde görev alan 14 kadın, "Filmmor'dan neden ayrıldık?" başlıklı bir bildiriyle kooperatiften ayrıldı. Bildiride, çalışma ortamının uzun vadede pek çok kadının hayal kırıklığı yaşayıp uzaklaşmasına neden olduğu belirtilerek "Yüzyıllara yayılan feminist birike yaslanarak tarif edebildiğimiz, peşine düştüğümüz 'birlikte düşleme, eyleme, üretme' ihtiyacımızı Filmmor'da karşıyamadık" denildi. Bildiri üzerine Filmmor'dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Yapamadıklarımızın hayal kırıklığını taşıdığımız tüm kadınlarla üzüntümüzü ve başka bir dünya için başka bir ilişki, başka bir dil, başka bir örgütlenme umudumuzu koruduğumuzu ve bu yoldaki çabamızı sürdüreceğimizi paylaşmak istiyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder