Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

4 Kasım 2015 Çarşamba

10 ayın galibi Mucize

Bu yılın ilk 10 ayında (43 hafta) en çok gişeyi, yılbaşında gösterime giren Mucize (Mahsun Kırmızıgül, 2014) filmi yaptı. Film, 3 milyon 737 bin 605 bilet satışıyla 39 milyon 418 bin 944 lira hasılat elde etti. Antrakt dergisinden Deniz Yavuz'un araştırmasına göre, ilk 15'te sadece altı yabancı film yer aldı. Bu sürede gerçekleşen bilet satışı yerli filmler için 27 milyon oldu. Geçen yıl aynı sürede bu rakam 24 milyon 600 bindi. Araştırmada söz konusu dönemde, 115 yerli filmin gösterime girdiği belirtildi. Geçen yıl gösterime giren yerli film sayısı 108 olmuştu. İlk 15'e giren filmlerden 4 BKM yapımının toplam satışı 10 ayda 5 milyonu aştı. Yerli ve yabancı filmlerin hasılatı ve bilet satışı şöyle:

 (antraktsinema.com)
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder