Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

12 Kasım 2015 Perşembe

Antalya'nın onur ödülleri

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Yaşam Boyu Onur Ödülü" yönetmen Erden Kıral, oyuncular Ayşen Gruda ve Kayhan Yıldızoğlu'na verilecek. Festivalde, "Yıldırım Önal Anı Ödülü" de bir yıl boyunca oyuncu Tijen Par'a emanet edilecek. Ödüller, festivalin açılışında sunulacak. Yapılan açıklamaya göre, Kıral, Türkiye sinemasının 70'li yıllarındaki gençleşme ve siyasallaşma sürecine filmleriyle katıldı. Son dönemde de arthouse sinemasının dışlandığı dönemlerde filmler üretti. Kıral, uluslararası ve ulusal ödüllerin sahibi. Komedi denilince akla ilk gelen isimlerden olan Ayşen Gruda, Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman'la birlikte rol aldığı filmlerde yarattığı karakterlerle önemli bir konuma sahip. Gruda, Antalya'da 2010 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndan sonra, 1966 yılında sinemaya geçen Kayhan Yıldızoğlu, 200'e yakın filmde rol aldı. Tiyatro oyunculuğunun ardından sonra 1964 yılında yedi filmde birden rol alarak sinemaya hızlı bir giriş yapan Tijen Par, yönetmenlik ve filmlerde seslendirme de yaptı. (antalyaff.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder