Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

25 Kasım 2011 Cuma

Kristal Kayısı Gelecek Uzun Sürer'in

İkinci Malatya Uluslararası Film Festivali’nde, Ulusal En İyi Uzun Film Yarışması’nı Özcan Alper’in yönettiği Gelecek Uzun Sürer (2011) filmi kazandı. Kristal Kayısı’yı kazanan Alper ayrıca En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görüldü. En İyi Senaryo Ödülü Ahmet Haluk Ünal’a (Saklı Hayatlar - Ahmet Haluk Ünal, 2010), En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Salima Hamed’e (Unutma Beni İstanbul - Arsenijevic, Shargawi, Nazarian, Begic, 2010), En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Volga Sorgu’ya (Mar - Caner Erzincan, 2010), En İyi Özgün Müzik Ödülü Mustafa Biber’e (Gelecek Uzun Sürer) verildi. Sinema Yazarları Derneği Ödülü ile Jüri Özel Ödülü ise Mar’a gitti. Uluslararası En İyi Uzun Film Ödülü’nü Philippe LeGuay’ın Altıncı Kattaki Kadınlar, Kısa Film Ödülü’nü Ahmet Taş’ın Ekmek filmleri aldı. Festivalin ana teması “Göç” olarak belirlenmişti. Malatya Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde 40’a yakın ülkeden 120 uzun ve kısa metrajlı film gösterildi. Festival kapsamında Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’a onur ödülü verildi. Gelecek Uzun Sürer filmi, 18. Altın Koza Film Festivali’nde, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni, SİYAD En İyi Film Ödülü ve Yılmaz Güney Ödülü’nü kazanmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder