Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

26 Kasım 2011 Cumartesi

Kültür Bakanlığı'ndan prestij seti

Kültür Bakanlığı, aralarında Türkiye’nin sancılı dönemlerini de konu alan 10 filmlik bir DVD seti hazırlıyor. “Türk Sineması Prestij DVD Seti” adını taşıyan çalışma Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Filmler, İngilizce, Rusça, Arapça ve Çince altyazılı olacak. Set önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’deki büyükelçiliklere, yurtdışındaki Türk temsilciliklerine, ziyarete gelen yabancı siyasiler ve tanınmış konuklara verilecek. Ayrıca çeşitli ülkelerde Türk Filmleri Günleri düzenlenecek. Prestij setinde yer alan filmler şunlar: Sonbahar (Özcan Alper, 2008), Babam ve Oğlum (Çağan Irmak, 2005), Beynelmilel (Sırrı Süreyya Önder, 2006), İki Dil Bir Bavul (Özgür Doğan-Orhan Eskiköy, 2008), Mommo Kız Kardeşim (Atalay Taşdiken, 2008), Uzak İhtimal (Mahmut Fazıl Coşkun, 2008), Pandora’nın Kutusu (Yeşim Ustaoğlu, 2008), Aşk Tesadüfleri Sever (Ömer Faruk Sorak, 2010), 120 (Özhan Eren-Murat Saraçoğlu, 2007), Selvi Boylum Al Yazmalım (Atıf Yılmaz, 1977).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder