Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

13 Nisan 2013 Cumartesi

Köprüde Buluşmalar ödülleri

İstanbul Film Festivali bünyesinde gerçekleşen, Köprüde Buluşmalar kapsamında, bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Film Geliştirme Atölyesi'ne yapılan başvurulardan, atölyeye katılacak 12 proje belirlendi. Projeler, Fransız Sarayı'nda yapılan törende açıklandı. Bu projeler şöyle: Albüm (Mehmet Can Mertoğlu), Antoine Köpe’nin Günlükleri (Nefin Dinç), Bayrak (Ezgi Kaplan), Ben Tek Siz Hepiniz (İnan Temelkuran), Cemil Şov (Barış Sarhan), Deniz Seviyesi (Nisan Dağ ve Esra Saydam), İkarus (İlksen Başarır), Kaçış  (Kenan Kavut), Kan Parası (Kıvanç Sezer), Kardeşler (Ömür Atay), Mavi Çadır (Marşa Franco), Saklı (Selim Evci). Albüm projesine Kültür Bakanlığı tarafından 10 bin dolar ve Melodika tarafından Ses Post Prodüksiyon ödülü verildi. Ben Tek Siz Hepiniz projesi de Fransa Ulusal Film Merkezi'nin 10 bin Euro değerindeki destek ödülünü aldı. Antonie Köpe'nin Günlükleri projesi 2 bin 500 Euro değerindeki Binger Lab Senaryo Danışmanlığı ödülünü kazandı. Törende ayrıca, Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenecek projeler de açıklandı. Destek verilecek projeler şunlar: Rüzgarın Hatıraları (Özcan Alper) 22 bin Euro, Kardeşler (Ömür Atay) 15 bin Euro, Sessizlik (Seren Yüce) 20 bin Euro, Orada (Ezel Akay) 20 bin Euro, Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı) 20 bin Euro, Mesafe (Rezan Yeşilbaş) 10 bin Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder