Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

15 Nisan 2013 Pazartesi

Sadri Alışık Sinema Oyuncu Ödülleri adayları

18. Sadri Alışık Tiyatro Sinema Oyuncu Ödülleri'nin adayları açıklandı. Sinema dalında Araf ile Mutlu Aile Defteri bu yılın en çok aday gösterilen yapımları. Ödül töreni 22 Nisan'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan salonunda yapılacak. Onur ödülleri; Cüneyt Arkın, Umur Bugay ve Hikmet Dikmen'e verilecek. Sinema dalında oyuncu ödüllerine aday gösterilen isimler şunlar: 
Yılın en başarılı kadın oyuncusu adayları (Dram): Neslihan Atagül (Araf), Devin Özgür Çınar (Geriye Kalan), Nihal Erdönmez (Gözetleme Kulesi), Selen Uçer (Can)
Yılın en başarılı erkek oyuncusu adayları (Dram): Kıvanç Tatlıtuğ (Kelebeğin Rüyası), Engin Günaydın (Yeraltı), Mert Fırat (Kelebeğin Rüyası) 
Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu adayları (Dram): Nihal Yalçın (Araf ve Yeraltı), Farah Zeynep Abdullah (Kelebeğin Rüyası), Banu Fotocan (Tepenin Ardı) 
Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu adayları (Dram): Barış Hacıhan (Araf), Menderes Samancılar (Gözetleme Kulesi), Özcan Deniz (Araf) 
Yılın en başarılı kadın oyuncusu adayları (Komedi, müzikal): Demet Akbağ (Hükümet Kadın), Ezgi Mola (Celal ile Ceren), Fulya Zenginer (Sağ Salim) 
Yılın en başarılı erkek oyuncusu adayları (Komedi, müzikal): Tolga Çevik (Sen Kimsin?), Tuncel Kurtiz (Mutlu Aile Defteri), İlker Aksum (Mutlu Aile Defteri)
 Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu adayları(Komedi, müzikal): Binnur Kaya (Mutlu Aile Defteri), Büşra Pekin (Mutlu Aile Defteri), Gülhan Tekin (Hükümet Kadın) 
Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu adayları(Komedi, müzikal): Köksal Engür (Sen Kimsin?), Mahir İpek (Hükümet Kadın), Mehmet Özgür (Bana Bir Soygun Yaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder