Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Aralık 2013 Cumartesi

Beyoğlu ve Yeşilçam sinemaları zorda

Beyoğlu ve Yeşilçam sinemaları kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Hürriyet gazetesinin haberine göre, Yeşilçam Sineması, borç ve müşterisizlik nedeniyle seanslarını iptal ediyor. Sinemanın işletmecisi Güven Çelik, Taksim çevresindeki AVM'lerde açılan sinema salonlarının işlerini bitirme noktasına getirdiğini söyledi. Çelik, "Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük sinema salonlarına destek veriyor ancak küçük salonlara destek yok. Yakın zamanda Emek gibi biz de kapanacağız. Biz kapandıktan sonra insanlar gelip burada eylemler ve konuşmalar yapmasınlar. Ölmeden bize destek olsunlar. Bizim ticari kaygılarımız da yok. Sadece sanatsal filmleri gösterime soruyoruz" dedi. Emek Bizim Platformu üyelerinden Fırat Yücel de "Beyoğlu'nda tarihi öneme sahip sinema salonları teker teker kapanıyor. Son dönemlerde Yeşilçam ve Beyoğlu sinemaların da zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bu salonlara mutlaka bakanlık desteği olmalıdır" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder