Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

8 Aralık 2013 Pazar

Sosyal Medya'nın favorisi Benim Dünyam

Yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı, başrollerini Beren Saat, Uğur Yücel ve Ayça Bingöl'ün paylaştığı Benim Dünyam, sosyal medyada kendi döneminin en çok konuşulan yerli filmi oldu. Proline'ın geliştirdiği online müşteri ilişkileri yönetim platformu MeaMinds'ın, vizyondaki yerli filmlerin facebook, twitter ve geogle+'ta konuşulma oranları ile ilgili analizine göre, Su ve Ateş (Özcan Deniz) ikinci, Hükümet Kadın 2 (Sermiyan Midyat) üçüncü sırayı aldı. 25 Ekim - 26 Kasım tarihlerine ilişkin veriler, Benim Dünyam'ın yüzde 59'luk pay aldığını gösterdi. Film yüzde 65 ile en çok twitter'da konuşuldu. Su ve Ateş'in toplam konuşulma oranı yüzde 22, Hükümet Kadın 2'nın yüzde 16 oldu. Behzat Ç. Ankara Yanıyor'un (Serdar Akar) payı yüzde 3'te kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder