Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

28 Aralık 2013 Cumartesi

Sinema dergisi kapatıldı

Turkuaz Dergi Grubu'nu satın alan Kalyon İnşaat, grubun çıkardığı Sinema dergisini kapattı. Sinema dergisi 1994'ten beri yayındaydı. Sinema Yazarları Derneği SİYAD yaptığı açıklamada, kapatma kararını önemli bir kayıp olarak değerlendirdi. SİYAD'ın açıklamasında şöyle denildi: "19 yıldır yayın hayatımızda yer alan, sayfalarında 7. sanatı bütün renkleri ve sesleriyle okurlarına taşıyan Sinema dergisinin kapanışından derin bir üzüntü duyduk. Meslektaşlarımız son derece başarılı bir yayın organına imza atıyorlardı. Sinema yayımlarının toplam sayısının bir elin parmaklarını geçmediği bir zamanda yirmi yıla yakın bir süredir okuyucusuyla buluşan ve sektörel gelişime katkıda bulunan Sinema dergisinin kapatılma kararının bu kadar hızlı alınmasını yayıncılık ve 7. sanat adına büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyoruz. Sinema dergisinin kapatılması yayıncılık ve sinema camiası, emek verenler ve okurları için önemli bir kayıptır." Sinema yazarı Atilla Dorsay da T24'teki yazısında şu görüşleri savundu: "... tüm sinemaseverler için kaçırılmaz bir bilgi ve sevgi odağı haline gelen bu dergi, 20. yılını görme imkanı tanınmadan haince kapatıldı... Derginin sahibi konumundaki Turkuaz grubu, yani Sabah gazetesi sahipleri, gazeteyi de ATV kanalıyla birlikte sattılar. Bir büyük, hatta dev inşaat şirketine. Onlar da ilk iş grubun dergilerinden kurtuldular. Elbette böyle sanat-manat işleriyle uğraşmak, onların şanına yakışmazdı. Devasa işler yapanlar böylesine küçük hesaplarla uğraşabilir miydi? Günümüzün gemi azıya almış ve artık her şeyi, ama her şeyi rant ve kazanç çerçevesi içinde ele alan ve örneğin yeşil denince sadece doların yeşilini gören azgın kapitalist mantığı içinde?" Kapatılan diğer dergiler şunlar: Aktüel, AutoMoto Sport, Global Enerji, Touch İstanbul, Cosmo Girl, Transport.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder