Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

4 Şubat 2014 Salı

5. Altın Kestane adayları

Arka Pencere'nin yılın en kötülerine verdiği Altın Kestane Ödülleri'nin bu yılki adayları belli oldu. Fatih Aksoy'un yönettiği Erkekler dört dalda adaylıkta başı çekiyor. Onu, üçer dalda adaylıkla Uğur Yücel'in Benim Dünyam ve Osman Sınav'ın Aşk Kırmızı'sı takip ediyor. Seçim online yapılacak. Altın Kestane Ödülleri Genel Sekreterliği'nin belirlediği 5. Altın Kestane Adayları şöyle:
En Fena Film: Aşk Kırmızı (Osman Sınav), Benim Dünyam (Uğur Yücel), Benimle Oynar mısın? (Aydın Bulut), El Cin (Hasan Karacadağ), Erkekler (Faruk Aksoy), Sabit Kanca (Alper Mestçi), Umut Üzümleri (Tunç Okan).
En Fena Yönetmen: Alper Mestçi (Sabit Kanca), Faruk Aksoy (Erkekler), Hasan Karacadağ (El Cin), Osman Sınav (Aşk Kırmızı), Uğur Yücel (Benim Dünyam).
En Fena Erkek Oyuncu: Engin Altan Düzyatan (Aziz Ayşe), Ferhan Şensoy (Muhalif Başkan), Hüsnü Şenlendirici (Vay Başıma Gelenler), İlker Aksum (İki Kafadar), Uğur Yücel (Benim Dünyam).
En Fena Kadın Oyuncu: Asuman Dabak (Erkekler), Arzu Yanardağ (Koğuş Akademisi), Doğa Rutkay (Kral Yolu), Eyşan Özhim (Benimle Oynar mısın?), Nurgül Yeşilçay (Aşk Kırmızı).
Alarm Zili Ödülü: Fikret Kuşkan (Erkekler), Uğur Polat (Benimle Oynar mısın?), Uğur Yücel (Benim Dünyam).
Altın Çıngırak Ödülü: Kutluğ Ataman+Okan Bayülgen+Şafak Sezer+Şahan Gökbakar (Gezi olaylarının ilk günlerinde 'kalabalığa karışıp', sonrasında nedamet getirerek işi el etek öpmeye kadar vardırmaları nedeniyle).
Jüri Özel Ödülü: Emek Sineması'nı yıkan Kamer İnşaat ve Sinema Dergisi'ni kapatan Kalyon İnşaat (İkisi tek aday. Daha fazla kâr kültürü uğruna, sinema kültürüne verdikleri büyük zarar nedeniyle).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder