Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

11 Şubat 2014 Salı

Montreal Türk Filmleri Festivali

6. Montreal Türk Filmleri Festivali 9-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Festivalin amacının, "Montreal'de Türk ve Kanada toplumlarına sunumunu sağlayarak, Türk sinemasının tanıtımını gerçekleştirmek ve dış tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmak" olduğu açıklandı. Kurmaca filmlerde En İyi Uzun Metraj Ödülü verilecek festivale başvuru süresi 31 Mart'ta sona erecek. Festivale, çekimleri son üç yıl içerisinde yapılmış, yönetmeni ya da yapımcılarından en az birisi T.C. vatandaşı olan filmler katılabilecek. Uzun metraj kurmaca filmlerin, en az 70 dakika uzunluğunda, optik sesli ve sinema salonlarında ticari gösterime uygun nitelikte olması gerekiyor. Filmin başka festivallere katılması ya da ödül alması yarışmaya katılmaya engel teşkil etmeyecek. Ayrıntılı bilgi festivaldufilmturc.org adresinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder