Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Şubat 2014 Cuma

Behzat Ç. Ankara Yanıyor

Yönetmen: Serdar Akar
Senaryo: Ercan Mehmet Erdem
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Sanem Çelik, Nejat İşler
Yıl: 2013
Konu: İçişleri Bakanı öldürülür. Behzat Ç.'nin yokluğunda Cinayet Büro'nun başına geçen Başkomiser, suikastı kendisi için bir fırsata dönüştürmeye çalışır. Cinayet Büro ekibi, bakan öldürülmeden önce bir bakkal ve bir Almanın cinayeti üzerinde çalışmaktadır. Almanya, cinayete gözlemci olarak Ulrike adında bir polisi görevlendirmiştir. Behzat Ç. ve ekibi cinayetlerin nedenlerini çözmeye ve katili bulmaya çalışır. Gazeteci Ilgın da (Aslı Tandoğan) olayı araştırmakta olan televizyon habercisi ve sunucusudur. Ilgın ile Haber Müdürü (Altan Algan) arasında şu konuşma geçer:
HM: Kolay gelsin
Ilgın: Teşekkürler.
HM: Neler hazırladın?
Ilgın: Bu akşam özel haber veriyoruz. Gözaltına alınanların aileleri ile görüştüm. Alınanlar sendikalardan tut STK'lardan üniversitelere kadar toplum nezdinde nüfuzlu kişilerden seçilmiş ve aileler bakanın öldürülmesini hükümetin bir fırsata çevirdiğini düşünüyorlar. Bir şeyler dönüyor ama ne olduğunu henüz bilmiyoruz.
HM: Eline sağlık ama bu haberi yapamazsın.
Ilgın: Anlamadım. Ne demek yapamazsın?
HM: Yapmayacaksın demiyorum, yapamazsın diyorum.
Ilgın: Nasıl yani, yayın yasağı mı çıkarmışlar?
HM: Evet
Ilgın: Böyle gerekçe mi olur? Halkın huzurunu bozmakmış, soruşturmanın gizliliğiymiş. Sosyal medya ayakta. Herkes her şeyin farkında.
HM: Ben de her şeyin farkındayım. İstersen İstanbul'a geri dönebilirsin.
(sineteci)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder