Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

2 Mayıs 2014 Cuma

Ankara'da yarışacak filmler

25. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak 10 yerli film belli oldu. Ulusal Uzun Metraj Yarışması'na 30'un üzerinde film başvurdu. Prof. Dr. Seçil Büker, Prof. Dr. Oğuz Onaran ve İrfan Demirkol'dan oluşan ön jüri yarışacak filmleri belirledi. Yarışmada 13 dalda ödül verilecek. Sinema Yazarları Derneği SİYAD tarafından da "En İyi Film" ödülü sunulacak. Halkbank sponsorluğunda ve Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan festivalde yarışacak 10 film şunlar:
Kusursuzlar (Ramim Matin)
Cennetten Kovulmak (Ferit Karahan)
Mavi Dalga (Zeynep Dadak, Merve Kayan)
Bi Küçük Eylül Meselesi (Kerem Deren)
Şarkı Söyleyen Kadınlar (Reha Erdem)
Bir Varmış Bir Yokmuş (Kazım Öz)
Daire (Atıl İnanç)
Gözümün Nûru (Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu)
Özür Dilerim (Cemil Ağacıkoğlu)
Üç Yol (Faysal Soysal)
(filmfestankara.org.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder