Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Mayıs 2014 Cuma

Yılmaz Güney Onur Ödülü Nuri Bilge Ceylan'a

1. Uluslararası Erbil Film Festivali'nin (1. Erbil International Film Festival) açılış ödülü olan Yılmaz Güney Onur Ödülü, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a verilecek. Ödülü, 3 Haziran'da, Saad Abdullah Hall Kültür Merkezi'ndeki kapanış töreninde Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney sunacak. Yılmaz Güney Onur Ödülü'nün yanı sıra Şivan Perwer Onur Ödülü ve Kürdistan Enfal Dayanışma Ödülü de verilecek. Enfal Dayanışma Ödülü'ne, 12 Yıllık Esaret (Steve McQueen) layık görüldü. Festival'de 12 film yarışacak. Bu filmlerden ikisi Türkiye'den: Lal (Semir Aslanyürek) ve Soğuk (Uğur Yücel). Ödüller şu kategorilerde verilecek: En İyi Uluslararası Film, En İyi Kürt Filmi, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, Jüri Özel Ödülü, Seyirci Ödülü. (erbilfilmfestival.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder