Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

20 Mayıs 2014 Salı

Festivallerde Soma iptali

Soma maden faciası nedeniyle, bazı festivaller ve ödül törenleri iptal edildi. İptal edilen festival, program ve törenler şöyle:
7. Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali programları
17. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ödül töreni
Ankara Engelsiz Filmler Festivali Açılış Töreni
Ayrıca, 6. Montreal Türk Filmleri Festivali kapanışında Soma'da ölenler için saygı duruşu yapıldı. Cannes Film Festivali'nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Kış Uykusu filminin oyuncuları; Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen, ellerinde Soma etiketi bulunan kartlarla Soma'yı andı.
(Fotoğraf: Serhatcan Yurdam / BAU İletişim Fakültesi - Yeni Medya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder