Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

30 Temmuz 2014 Çarşamba

2. Uluslararası Amed Film Festivali

2. Uluslararası Amed Film Festivali, 27 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında Diyarbakır'da yapılacak. Festivalin sanatın ve özelde ise sinema sanatının, özgürlükçü bir çizgide gelişimine, sinemanın endüstriyel ilişkisinin ötesinde demokratik toplumcu bir sanat anlayışının gelişmesine katkı sunmayı amaçladığı belirtildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, festivalin özgürlük teması ile Rojava Devrimi'ne adanacağını söyledi. Festivalde, Uzun Metrajlı Film Bölümü ve Ulusal Uzun Metraj Senaryo Destek Bölümü yer alacak. Festival başvuruları, 27 Eylül tarihine kadar amedfilm.com adresine yapılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder