Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

31 Temmuz 2014 Perşembe

Fatih Akın'a yaşam boyu onur ödülü

Hamburg Film Festivali, yaşam boyu onur ödülü Douglas Sirk Ödülü'ne yapımcı ve yönetmen Fatih Akın'ı layık gördü. Ödül, Fatih Akın'a son filmi The Cut'un (Kesik), festival sırasında 27 Eylül'deki galasında sunulacak. The Cut, Akın'ın "aşk, ölüm ve şeytan" temalı üçlemesinin Duvara Karşı ve Yaşamın Kıyısı'ndan sonra son filmi. Senaryosu da Mardik Martin'le birlikte Akın'a ait The Cut'ta; Tahar Rahim, Simon Abkarian, Arsinee Khanjian ve Bartu Küçükçağlayan oynuyor. Ürdün, Küba, Kanada, Malta ve Almanya'da çekilen ve Ermeni tehcirini ile kızlarını arayan dilsiz bir babanın hikayesini anlatan film, 16 Ekim'de vizyona girecek. The Cut'un fragmanına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Akın, filmle ilgili olarak Agos gazetesine şunları söylemişti: "Filmimi soykırım üzerine bir film olarak görmüyorum. Filmin en büyük ilham kaynağı Elia Kazan'ın Amerika, Amerika'sı oldu. Bence Amerika, Amerika hem bir destan hem macera filmidir. Nerede bir yasak varsa, orada korku vardır. Bu film korkunun sonuçlarını soyut bir şekilde ele alıyor. Şeytan dışımızda değildir, sinsice içimize sokulur. Zaten oradadır yani. Onu bir tek kendimiz kovup atabiliriz. Şundan eminim ki benim de bir parçası olduğum Türk toplumu bu filme hazır. Elbette bu filmin sert olması gerekiyor, yoksa ciddiye alamazdık. İçerikten rahatsız olacak birileri çıkacaktır. Tam da bu yüzden filmin yapıcı bir tartışmaya vesile olacağını düşünüyorum." Akın'ın Cannes Film Festivali'nden çektiği The Cut, 27 Ağustos - 6 Eylül tarihlerindeki Venedik Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümüne katılacak. Hamburg Film Festivali, 25 Eylül - 4 Ekim tarihlerinde yapılacak. Douglas Sirk Ödülü, film kültürüne ve sektörüne katkıda üstün başarı gösterenlere veriliyor. Hamburg doğumlu Sirk, All That Heaven Allows (1955) ve Imitation of Life (1959) gibi klasiklerin yönetmenliğini yapmıştı. (hollywoodreporter.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder