Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

24 Ağustos 2014 Pazar

Annemin Şarkısı'na Saraybosna'dan iki ödül

20. Saraybosna Film Festivali'nde yönetmenliğini Erol Mintaş'ın yaptığı Annemin Şarkısı filmi, Saraybosna'nın Kalbi En İyi Film Ödülü'nü kazandı. Film, Avrupa Konseyi tarafından konulan 16 bin Euro'luk ödülü de aldı. Jüri, En İyi Film Ödülü gerekçesi olarak şu açıklamayı yaptı: "Jüri, filmin, bizi karakterleri anlamak ve sevmek için cesur sadeliğini, saf sinemasal dilini ve günlük hayatı gösterme seçimini takdirle karşılamıştır." Mintaş, ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında, "Annem de benimle birlikte burada. Film sayesinde Sincar'da neler olduğunu biliyorsunuz" dedi. Filmin başrol oyuncusu Feyyaz Duman da Saraybosna'nın Kalbi En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. Jüri ödülün, "Yaşadığı burjuvalaşan şehirde, kız arkadaşının aile kurma dürtüsü, oğlunun her zaman bir adım önünde olan inatçı annesi ve üstleri tarafından kararlılığı sürekli tehdit edilen İstanbul'daki Kürt öğretmen ve yazarın, metanetli portresini canlandırması" nedeniyle verildiğini belirtti. (sff.ba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder