Merhaba

Merhaba. Bu blog, Sineteci, Amca Size Gazeteci Diyebilir miyim? kitabından yola çıkılarak oluşturuldu. Adı da oradan geliyor. Kitap hazırlandıktan sonra da “Türk sinemasında gazeteci figürü” araştırmamızı kapsayan başka filmlere de ulaştık. Yani, araştırma sürecek. Burada öncelikle, kitapta yer veremediğimiz filmleri aktarmayı amaçlıyoruz. Ama kitapla sınırlı değiliz. Türkiye sineması ve/veya gazetecilik konusunda da araştırma, inceleme, görüş ve yorumlara açığız. Hoşgeldiniz.

Sineteci'de

Reha Erdem'e Venedik'ten ödül Antalya'da En İyi Film Mavi Bisiklet Bir Zamanlar Anadolu'da En İyi 100'de Londra'nın galibi Sivas Yılın 'Genç Cadı'sı Begüm Akkaya Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Esme Madra'ya Güney Kore'den ödül

7 Ağustos 2014 Perşembe

Sürgün İnek

Yönetmen: Ayhan Özen
Senaryo: Serkan Öztürk
Oyuncular: Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Cezmi Baskın
Yıl: 2013
Konu: Yıl 1997. Düşüncelerin ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir. Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan, birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir. Bu çiftin hayatları, ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır (sinematurk.com). Sarıkız, gazetecilerin de ilgisini çeker. Atatürk büstünün açılış törenine katılan muhabirle (Abdurrahman İkiz) Kenan (Tarık Pabuççuoğlu) arasında şu konuşma geçer:
Kenan: Selâmün Aleyküm. Hayrola böyle fotoğraf, film?
Muhabir: Haber için.
Ne haberi?
Gazetelere. Yerel muhabirim ben.
Ne yazacaksın peki?
Bu olay, bu dönemin en ilginç olayı. İnek büstü kırar ve kesilerek cezalandırılır. İşte haber.
Benden duymuş olma ama inek kesilmedi, sürgün edildi.
O zaman bu daha ilginç.(sineteci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder